Tietoa koronaviruksesta ja rajoituksista

Tältä sivulta löydät luotettavia lähteitä, joissa annetaan tietoa koronaviruksesta. Olemme keskellä korona-tietotulvaa, joten tässä ei ole tarkoitus esitellä kaikkia satoja tietolähteitä, vaan luotettavia ja ymmärrettävästi esitettyjä tietolähteitä.

Valtioneuvoston kanslian korona-sivu – kootusti tietoa koronaviruksesta ja rajoituksista

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta.

Lue lisää

THL – Laajasti tietoa koronaviruksesta

THL:n infosivusto, jossa on tietoa viruksesta, sen tarttumisesta, ehkäisystä, oireista jne.

Lue lisää

THL koronakartta – Paikkakuntakohtaista tietoa koronan leviämisestä ja testauksista Suomessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen infosivusto, jossa kerrotaan koronatilanteesta eri paikkakunnilla: testimäärät, tautitapaukset, ikä- ja sukupuolijakaumat.

Lue lisää

THL – usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia virukseen ja rajoituksiin liittyen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen infosivusto, jossa annetaan vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää

THL – vakavan koronavirustaudin riskiryhmät

Tästä linkistä löydät listan ryhmistä, joilla vakava koronavirustauti on erityisen vaarallinen.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysministeriö – varautuminen koronavirukseen ja poikkeuslaki

/STM johtaa varautumista. Tästä löydät mm. seuraavaa tietoa: Sosiaali- ja terveysministeriö johtaa varautumista / Kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö / Ohjeet varautumiseen työpaikoilla / Varautumista ohjaava lainsäädäntö ja periaatteet

Lue lisää

Poliisin infosivu – poliisin varautuminen koronaan

Kerromme koronaviruksen vaikutuksesta poliisitoimintaan. Sivulla pyritään vastaamaan kansalaisten ja median kasvaneeseen tiedontarpeeseen. Sivua päivitetään.

Lue lisää

Kuntaliitto – koottuja ohjeita ja yhteystietoja

Tälle sivulle on koottu kuntien kannalta relevantteja ohjesivuja koronavirukseen liittyvään seurantaan ja varautumiseen liittyen.

Lue lisää

YLE Areena – koronavirusta käsittelevät ohjelmat ja uutiset

YLE Areenan koronavirusta käsittelevästä osiosta löydät aiheeseen liittyviä ohjelmia ja uutisia. Muistathan pitää kuitenkin huolta, että et täytä päivääsi ja mieltäsi vain koronauutisilla...

Lue lisää

Koronaviruksen tilastoja ja tietoa ehkäisevistä toimenpiteistä ja niiden vaikutuksista kaikista maailman maista englanniksi

Tällä sivulla on yksityiskohtaista tietoa ja tilastoja koronan leviämisestä ja ehkäisevien toimenpiteiden vaikutuksista maailmalla. Lähde ourworldindata.org

Lue lisää

Ilta-Sanomat: Suomalaisen arjen koronatieto­paketti – 65 vastausta tavallisimpiin ongelmiin ja tilanteisiin

Koronavirus on nyt mielessä vähän joka paikassa. Tässä 65 kohdan opas arkisiin tilanteisiin ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää